Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo "Ennek a kurzusnak nagy jövője van"

“Ennek a kurzusnak nagy jövője van”

Az Alpok lábánál, néhány percre az osztrák-magyar határtól fekszik egy kis falu, Bozsok. A hegyek szépsége és a falu festői kastélya alkalmas hely arra, hogy komolyzenei koncerteket szervezzenek. Így gondolta ezt Balog Alexandra, aki a Bozsoki Zenei Fesztivál ötletgazdája.

- hirdetés -

Időpont : 2017. július 14-25.

- hirdetés -

Jelentkezési határidő : 2017. május 1.

A jelenleg a londoni Royal Academy of Music hallgatója családjával gyakran megfordult a faluban, és arra gondolt, hogy a település és ódon kastélya milyen kiváló helyszín lenne gyerekek táboroztatására. Ezen ötlettől vezérelve, 2015-ben néhány fiatal zenész segítségével megrendezte az első Bozsoki Zenei Tábort. Ugyan a rendezvény célközönsége ma is a fiatal generáció, a kezdetben néhány fővel induló esemény mára már komoly, színvonalas rendezvénnyé nőtte ki magát.

Bozsoki Zenei Fesztivál fotó: ODPictures Art Studio

A jelenleg Bozsoki Zenei Fesztivál (Bozsok Music Festival) néven megrendezésre kerülő, kamarazenére összpontosító kurzus célja, hogy színvonalas, komoly szakmai háttérrel rendelkező zenészek és zeneszerető fiatalok együtt zenélhessenek, kötetlen környezetben. A fesztivál készen áll arra, hogy a közép-európai nagy presztízzsel rendelkező kamarazenei fesztiválok következő tagja legyen, ugyanis már nemzetközi háttérrel is rendelkezik, évről-évre külföldi vendégelőadók is szerepelnek a meghívott művészek között.

A rendezvény mindenki számára nyitva áll, a hallgatók aktív vagy passzív hallgatóként vehetnek részt a mesterkurzusokon (zongora, hegedű, cselló, fuvola, hárfa, csembaló hangszerek ill. ének kategóriákban). A szervezés az International Young Soloist’s Zenekarával együtt kerül megrendezésre minden év júliusában.

Bozsoki Zenei Fesztivál fotó: ODPictures Art Studio

Visszatérő vendégei közé tartozik Varga István, Réger Judit, Madaras Gergely, Fejérvári Zoltán és Bodoky-Krause Annamária, aki a kamarafesztiválnak nagy jövőt jósol, szerinte “ennek a kurzusnak nagy jövője van”, ugyanis a közös zenélés mellett a fesztivál egy általános szemléletváltást is jelent a komolyzene fiataloknak való közvetítésében. A falu kellemes környezete nemcsak zenélésre, hanem sportolásra és kézműves tevékenységekre is alkalmas. A fesztivál során több kisebb koncert kerül megrendezésre, amelyben az oktatók és a hallgatók is közreműködnek, valamint a zenei oktatást és a programokat számos,más művészeti rendezvény is kíséri.

További információ ide kattintva!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.