Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Látogatóközponttá alakítják a Rachmaninov család egykori birtokát

Látogatóközponttá alakítják a Rachmaninov család egykori birtokát

Nagyszabású történelmi örökségvédelmi projekt keretében kezdték meg a Rachmaninov család birtokának restaurációját az oroszországi Nyizsnyij-Novgorod mellett.

A város és környéke komoly hadszíntere volt a II. világháború összecsapásainak, aminek köszönhetően a Nyizsnyij-Novgorodtól 30 km-re található birtok is, ahol Szergej Rachmaninov zeneszerző gyermekkorának javát töltötte elpusztult.

- hirdetés -

A Rachaminov család birtoka a háború előtt fotó: regnum.ru

A tervek szerint nemcsak a házat, de a hozzátartozó parkot és gyümölcsöst is visszaállítanák az eredeti állapotba. A munkát nehezíti, hogy teljes mértékben hitelesnek mondható feljegyzések nem maradtak fent az épületegyüttesről. Tekintve, hogy intenzív csaták szemtanúja volt a terület, a hadsereg felderítői megkezdték a talaj katonai és régészeti átvizsgálatását. Szakértők szerint a 19. században emelt Rachmaninov-ház eredeti falai alatt a világháború idején egy lőszerraktár is lehetett.

A felújított komplexumban helyet kap majd egy információs központ és egy koncertterem is, amelyet teljes egészében Szergej Rachmaninov életművének bemutatására szentelnek majd.

A kulturális minisztérium felügyelete alatt álló beruházás kapcsán ígéretet tettek a turisták fogadására alkalmas infrastruktúra kialakítására is. A projekt 2019-re fejeződhet be.

(Via classicalmusicnews.ru)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X