Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Billy Joel és a King’s Singers

Billy Joel és a King’s Singers

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Örök zenei minőségek adnak egymásnak emlékezetes találkozót június 1-jén és 2-án Debrecenben a King’s Singers és a Kodály Filharmónia Debrecen együtteseinek koncertjén.

Anglia legnépszerűbb és minőségileg legmegkérdőjelezhetetlenebb együttese, a King’s Singers nem csak Byrd-miséjétől a Beatlesig ad ízelítőt a brit vokális hagyományokból, de a Kodály-évben az iskolateremtő zenepedagógus életművéről is megemlékeznek.

- hirdetés -

A King’s Singer a két debreceni koncert fináléjában a Kodály Filharmónia együtteseihez csatlakozik, hogy elsőként Billy Joel 1983-ban komponált And so it goes c. darabját vezessék elő fel Bob Chilcott átiratában, amely mű korálszerű, sokszor melankolikus hangzása Billy Joel életének egy nehéz, érzelmekkel és vívódásokkal teli időszakát idézi majd.

Az eredeti dal komponálásának idején Billy Joel épp válságban volt kapcsolata egy még teenager korú modellel, Elle Macphersonnal – ezt az időszakot élhetjük át e kompozíció révén.

Váltsa meg jegyét a koncertek valamelyikére ide kattintva.

Az együttesek közös fellépésére a salt lake city-i Mormon Tabernacle Choir egykori zenei vezetőjének, Mack Wilbergnek az An Atlantic bridge című kompozíciója teszi fel a koronát.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X