Papageno Radio
Intermezzo Közeleg a 8. Kaposfest!

Közeleg a 8. Kaposfest!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Remek hangversenyekkel, finomságokkal, meglepetésekkel és újdonságokkal várja a kamarazene szerelemeseit augusztus 13-tól a 8. Kaposfest.

„Ez mindenkinek kulturális és szellemi feltöltődés lesz, de ugyanakkor egy elég nagy hegyről beszélünk, amit közösen fogunk megmászni, és reméljük, hogy a végén együtt élvezzük a kilátást” – fogalmazott Várdai István az idei fesztivál előtt egy interjúban, amiben azt is kiemelte, hogy melyik koncertet várja a legjobban:

„Több ilyen van, minden napra jut tulajdonképpen egy. Talán a nyitókoncerten a Mendelssohn c-moll zongoratrió, amiben én is játszom, a Berio népdalok, vagy akár Schönbergtől a Megdicsőült éj.

Tokkal, vonóval, pilótajogosítvánnyal

Nagyon kíváncsi vagyok egy csomó olyan műsorszámra is, amit a zenészek ajánlottak, például Fazil Say Négy város című darabjára, melyet Camille Thomas ajánlott. Természetesen a Borogyin-kvartettet is nagyon várjuk, Beethoven Op. 132 No. 15-ös Vonósnégyesét fogják játszani, valamint a Schumann zongoraötös Jean-Efflam Bavouzet-val kiegészülve is egy kisebb csúcspont lesz, akit egyébként a legmagyarabb francia zongoristaként emlegetnek. Kristóf és a Trio Catch Messiaen Kvartett az Idők végezetére című darabját fogják játszani, ami nagyon nagy falat, de az is egy kiemelkedő hegy a fesztiválon. (…) Az egész műsort úgy szerkesztettük meg, hogy szinte három fesztivál repertoárja kijöhetne belőle… (az interjút ide kattintva olvashatja tovább.)

Promóció

Stream és színház

X
X