Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A születés zenéje

A születés zenéje

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy észak-franciaországi klinika szülészeti osztálya lemezsorozatot adott ki, amelyre nem csupán a babáknak, de a mamáknak is válogatnak zenéket a várandósság, sőt a szülés idejére is.

A Val de Sambre-i kórház szülészeti osztályán mindenhol zene szól, még a szülőszobákban hangszórókat rejtettek el. Az ok: kutatások bizonyítják, hogy a zene endorfint termel, ez pedig csökkenti a fájdalmat. A leendő anyukák és apukák maguk is összeállíthatják a zenei listát, amit a szülőszobában hallani szeretnének, de a műtétre várakozó és lábadozó nők kórtermeiben, illetve a műtőkben is lehetőség van arra, hogy szóljon a zene, és az újszülöttek sem maradnak megnyugtató vagy fájdalomcsökkentő muzsika nélkül.

A babákról sem megfeledkezve, rögtön a 2017-es esztendő első napján adta át az Opera főigazgatója, Ókovács Szilveszter az év első újszülöttjének és édesanyjának azt az Útravaló 2017 CD-t, amely immár ötödik alkalommal készült el. A minden évben más tematikával rendelkező kiadvány ajánlószövege dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus gondolatait tartalmazza és olyan zenei csemegék szerepelnek a lemezen, mint Mozart, Rossini, Wagner és Leoncavallo művei a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Magyar Állami Operaház Zenekar előadásában.

- hirdetés -

Az intézmény együttműködő partnere egy közeli konzervatórium, amelynek növendékei a lemezsorozat indulásakor koncertet adtak a kórházban, az eseményt a tervek szerint negyedévente rendezik meg.

(Via La Voix du Nord)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X