Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elhunyt Félegyházi Károly zongoraművész

Elhunyt Félegyházi Károly zongoraművész

Chopinnel egyidősen – mindössze 39 évesen -, Chopin halálának napján, október 17-én távozott generációjának egyik legtehetségesebb zongoraművésze.

- hirdetés -

A Zeneakadémián Nádor György, a Mozarteum Salzburg falai között Rohmann Imre tanítványa volt, de részt vett Kurtág György, Rados Ferenc és Kocsis Zoltán mesterkurzusain is. 1999-ben első díjat nyert a Zeneakadémián megrendezett Földes Andor Zongoraversenyen, öt évvel később második díjat az olaszországi Florestano Rossomandi Versenyen.

Életmódomat megváltoztatva egy Szatymaz melletti tanyára költöztem. A tanítással ugyan fölhagytam, de a zenétől, a zongorától és a koncerteken való játéktól nem szakadtam el. Egyedül élek, de állatok vesznek körül: kutya-macska, baromfi, kecske, nyúl és malac, méghozzá mangalica típusú.

Úgy érzem, itt teljesebb életet élek. Azáltal, hogy a teremtett fizikai világ más minőségeivel is napi szinten találkozom és érintkezem, jobban megismerhetem az emberi lét okát és értelmét. Természetes kölcsönhatásba kerülve a növénnyel, állattal, a Nap-Hold-csillagokkal, és a többi emberrel, mélyebben ismerhetem meg saját magamat is. Ez az élethelyzet szavakkal ki nem fejezhető módon tanít, fejleszt és ad erőt ahhoz, hogy a saját utamat fölismerjem, vállaljam, és járjak rajta.

- hirdetés -

– írta magáról.

A teljes önvallomást ide kattintva olvashatja, a róla készült dokumentumfilmet pedig itt tekintheti meg.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.