Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Mégis lesz koncertterme Münchennek?

Mégis lesz koncertterme Münchennek?

A bajor állami szervek néhány napja még úgy nyilatkoztak, nem látják annak a lehetőségét, hogy a város tervezett hangversenyterme, a Konzerthaus felépüljön, a nemzetközi tervpályázat zsűrije azonban győztest hirdetett.

- hirdetés -

Néhány napja, a felújított Gärtnerplatztheater átadásakor írtunk arról, hogy a renoválási költségkeret túllépése miatt veszélybe került a bajor város új koncertterme. Eredetileg 70,7 millió eurós költségkerettel, három évre tervezték az 1865-ben átadott épület felújítását, az öt és fél évig tartó munkálatok végösszege azonban 121,6 millió euró lett.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Nem lesz Münchennek koncertterme?

Néhány nappal ezt követően hirdetett eredményt a zsűri, döntésük értelmében nemzetközi tervpályázat 125.000 euróval jutalmazott győztese egy osztrák építésziroda, a Cukrowicz Nachbaur Architekten ZT GmbH lett. Bajorországban 2015-ben döntötték el, hogy koncerttermet építenek Münchenben, ezt követte a pályázat kiírása, amelyre harminc pályázat érkezett, a végső győztest azonban a tartományi parlament nevezi meg. Az építők költségkerete maximálisan 300 millió euró, ebből kell elkészülnie az 1800 fős nagy, és a 600 fős kisteremnek. A beruházás a jelenlegi tervek szerint 2018-ban indul.

(Via Klassik.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.