Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Dubóczky Gergely: „A zenekar hatalmas perspektíva előtt áll”

Dubóczky Gergely: „A zenekar hatalmas perspektíva előtt áll”

Dubóczky Gergely a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban a szimfonikus zenekari játék tárgyat oktatja, vezeti az intézmény együttesét, a Virtuózok zenei vezetője, január 1-től az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető karmestere. A fiatal dirigens a székesfehérvári zenekart érintő terveiről is nyilatkozott a megyei hírportálnak.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója, ifj. Major István komoly várakozásokról és szerencsés szakmai-emberi együttállásról nyilatkozott a Papageno oldalain: “Kivételes helyzetben érezheti magát zenekarunk, amikor Dubóczky Gergellyel dolgozhat, hiszen maximális teljesítmény és örömteli zenélés találkozik a kezei alatt. Mindez tehetségéből és alapos felkészültségéből adódik, s erre alapozva – úgy gondolom – joggal bízhatunk az együttes magas szakmai színvonalú munkájában, további fejlődésében.”

- hirdetés -

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart érintő terveiről így fogalmazott: “Összefogni az együttes munkáját, elősegíteni a szakmai fejlődését, és persze remek koncerteket csinálni. Természetesen nem vagyunk ismeretlenek egymásnak, többször dolgoztunk már együtt. Tavaly télen volt az első nagy közös munkánk, egy szép Schumann-szimfóniát játszottunk. Aztán újabb közös fellépések következtek. Fantasztikus társaságot ismertem meg a zenekarban, arról nem is beszélve, hogy hatalmas perspektíva előtt áll. Nagyon komoly terveink vannak, a közeljövőben a minősítés a cél, és Fehérvár kulturális fővárosi pályázatában is komoly és hangsúlyos szerepet kap a zenekar”, ugyanakkor hozzátette: “Rendkívül teherbíró az összes zenész kolléga, ki akarják hozni az adott szituációból a maximumot. Én új és új produkciókkal – a fehérvári közönség örömére – szeretnék itt dolgozni.”

- hirdetés -

(Via Feol.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.