Papageno Radio
Intermezzo Opera az Édenben

Opera az Édenben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Eden Project Délnyugat-Angliában, 12 hektáron kialakított hatalmas botanikus kert, ahol óriási, futurisztikus burái alatt a Föld különböző klímáit stimulálják. Itt mutatják be a A bolygó meg nem énekelt hősei című operát, amely egy zenés színházi társulat és a terület jeles kutatóinak együttműködésében készült.

A darab a fák föld alatti, gombák hálózatának segítségével történő kommunikációjáról szól. Az egyik színházi alkotó szerint a darab célja az, hogy a másképp lássuk a világot, környezetünket, és összekapcsolja a környezetvédelemben dolgozók közösségét. “Egyre nyomasztóbbak a természeti környezetet érintő hírek, és ez hatással van arra is, ahogyan mi reagálunk és vállaljuk a felelősséget. Ez a darab egy új, pozitív kiindulópont, amely áttörő jelentőségű kutatások eredményét használja, eszerint a Föld csak úgy gyógyítható meg, ha a legnagyobb erőre, magára a természetre figyelünk” – fogalmazott a társulat művészeti vezetője.

A projekt első verzióját a Green Man Festival keretében mutatták be, a következő előadásokra a cornwalli Eden Project új, az élet és a természeti környezet egymásrautaltságát és összekapcsolódását fókuszba állító kiállításához kapcsolódóan, május 28. és 31. között  kerül sor. De ez sem a végleges változat, az alkotók és a kutatók még hat hónapot dolgoznak a darabon egy olyan támogatásnak köszönhetően, amely “a lehető legszélesebb körből merítve keresi a legvadabb kreatív reakciókat a klímaváltozásra”.

(Via Rhinegold Publishing)

Promóció

Stream és színház

X
X