Papageno Radio
Intermezzo Az angolok újra megépítik Shakespeare színházait

Az angolok újra megépítik Shakespeare színházait

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az újjáépített londoni Globe-ot a Temze partján 1997-ben adták át, a színház azóta is a turisták egyik kedvenc célpontja, itt színházba rendszeresen nem járók is megnéznek egy előadást. Yorkban hamarosan egy autóparkolóban nyílik meg az Erzsébet-korabeli Rose Színház másolata. 

28 nap alatt épült fel a színház, és 3 millió fontba (kb. 1,1 milliárd forint) került. 950 álló- és ülőhely van benne, az első, tízhetes évadban négy darabot játszanak benne. Bár az épület nem történeti rekonstrukciója a bankside-i Shakespeare-színháznak, de kialakításában megidézi azt.

Egy este két szerepben

A Szerelmes Shakespeare című filmhez megépítették az eredeti Rose-t. Ennek anyagait azóta is több konténerben tárolják, de hamarosan kibontják a hatalmas fémdobozokat, mert a fát Prescotban fogják felhasználni egy új, 350 főt befogadó színházhoz. A projekt támogatói közt megtalálható Judi Dench, Vanessa Redgrave, Helen Mirren és Paul McCartney is. Ez az épület 20 millió fontba kerül, az átadás után, 2020-tól vendégprodukciókat láthatnak benne az érdeklődők.

(Via BBC 1 és 2)

Promóció

Stream és színház

X
X