Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hajléktalan anyákon segít a Seattle-i Szimfonikus Zenekar

Hajléktalan anyákon segít a Seattle-i Szimfonikus Zenekar

A Bölcsődal Projekt a Seattle-i Szimfonikus Zenekar és a Mary’s Place nevű hajléktalan anyákat segítő intézmény közös programja, melynek keretében arra tanítják az édesanyákat, hogy hogyan komponáljanak saját dalokat kisgyermekeik számára. 

Ez lesz életem egyik legnagyobb kihívása, amelyen át fogok törni! Igaz, csak éneklésről van szó, de elmondhatom a végén, hogy én megtettem ezt a gyermekeimért!

- hirdetés -

– mondja lelkesen az egyik programban résztvevő édesanya. A könnyekben kitörő gyakorlások után a Benaroya Hall színpadára lépett, hogy előadja és rögzítse saját altatódalát.

Úgy tűnt, mintha épp akkor és ott született volna meg a dal a színpadon. Valóban elárasztották az érzelmek. Végig azt mondta, hogy ez egy valóra vált álom számára. Különleges élmény volt bármilyen kis részletet hozzátenni ahhoz, amit ő egyénileg hozott létre.

- hirdetés -

– emlékezett vissza a zenekar egyik tagja az édesanya előadására. „Nagyon megható volt visszahallgatni a felvételeket és érezni, hogy milyen sokat jelent ez a szülőknek. Sokat beszéltek arról, hogy milyen hajléktalanként élni és hogy semmijük sincs, de

ezek a dalok esélyt adnak arra, hogy egyfajta értékes családi örökséget hozzanak létre a szülők, melyet továbbadhatnak gyermekeiknek.”

– gondolkodik a zenekar vezetője.

A Bölcsődal Projekt legcsodálatosabb része a szinte azonnal megmutatkozó átalakulás.

A dal és az elhatározás ereje által valóra vált zenei kívánság a jobb élet és a fejlődés reményét is magával hozza.

A dalom egy valós történet. Mert az utolsó versszak az otthonról és a jövő reményeiről szól. Most pedig egy hajszálnyira vagyunk attól, hogy legyen egy otthonunk és sok más kívánságunkhoz is közelebb kerültünk. Mostantól boldogok leszünk!

(Via Seattle Refined)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.