Papageno Radio
Folk Elhunyt a jazzlegenda, akit Mama Corleoneként ismert meg a világ

Elhunyt a jazzlegenda, akit Mama Corleoneként ismert meg a világ

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Keresztapa című film első és második részében Marlon Brando feleségét játszó Morgana Kingről kevés mozirajongó tudja, hogy nem csak színésznő, hanem valódi jazzlegenda is volt. Mama Corleone 87 esztendős korában hunyt el.

Morgana King szicíliai szülők gyermekeként született New Yorkban. Tinédzserként ösztöndíjat nyert a Metropolitan Zeneiskolába, ahol 16 éves korától kezdte el a professzionális szintű énektanulást.

50 éves zenei pályafutása során 20 albumot adott ki. Halálhírét közlő legközelebbi barátja azt írta róla, hogy a múlt század egyik legelismertebb és legegyedülállóbb jazz énekese volt. 1972-es, legemlékezetesebb alakítását a Keresztapában erőteljes hangjának is köszönhette, ahol egy obszcén nápolyi dalt énekelt el a film esküvőjelenetében.

Egy 1971-es interjúban így nyilatkozott: „26 éve vagyok énekes. Játszom, amikor énekelek. Tehát azt is mondhatnánk, hogy erre a szerepre próbáltam egész életemben. Amikor elolvastam a Keresztapát, tudtam, hogy én is a részévé akarok válni”.

(Via The Telegraph)

Promóció

X
X