Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A 90 éves Csernus Mariann színművészt köszöntötték pályatársai

A 90 éves Csernus Mariann színművészt köszöntötték pályatársai

Október 30-án ünnepelte 90. születésnapját Csernus Mariann Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzeti Színház és a Pesti Magyar Színház érdemes művésze, akit ebből az alkalomból barátai és munkatársai meglepetés születésnapi köszöntővel üdvözöltek.

Úgy látszik, valahogy olyannak tettek ide erre a világra az én őseim, hogy akkor is létezni tudjak és képes legyek, ha ennyi minden batyut kell a hátamon vinnem – mondta a színművész, akit élete során sok veszteség ért.

- hirdetés -

Csernus Mariann fél évszázadon át volt a Nemzeti Színház tagja. Olyan emlékezetes szerepekben láthatta a közönség, mint a Bánk bán Melindája, vagy Madách Imre Cippórája.

Olyan elképesztően sűrű élet, olyan döbbenetes életbölcsesség, tapasztalat és humor jellemzi, szarkasztikus, maró humor, ami egyszerűen utánozhatatlan, és mindenhez ad tartást, amivel ő rendelkezik – mondta az ünnepeltről Guelmino Sándor rendező.

- hirdetés -

Csernus Mariann 2000-ben csatlakozott a Magyar Színház társulatához. Önálló estjét, amely a Károlyi-féle Vizsolyi bibliát dolgozza fel, több mint ötszázszor tűzték műsorra.

Így köszöntötték pályatársai a ma 90 éves Párkai Istvánt

Az idős színművész jelenleg is játszik a Magyar Színház Házasságon innen, házasságon túl című előadásában, színpadi és filmes szerepei mellett pedig könyvfordítóként és pszichológiai művek írójaként is ismert.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.