Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Film készül a Macskák című musicalből

Film készül a Macskák című musicalből

Andrew Lloyd Webber musicalének moziváltozatát A nyomorultakat is filmvászonra vivő Tom Hooper rendezi. A legnagyobb sztárokat felsorakoztató bemutatót 2019 decemberére tervezik.

- hirdetés -

A teljes szereposztást még nem ismerjak, de az biztos, hogy Jennifer Hudson énekli majd Grizabella Éjfél dalát, és Ian McKellen lesz Tus, a színházi macska. Taylor Swift alakíthatja Bombalurinát vagy Lengelingélát, és testalkata alapján a Nagy Gimb-Gömb Macskának tippelnénk James Cordent, de Elvisz Trénként is abszolút el tudjuk képzelni őt. Idris Elba Sam Mitsegélt alakítja, a musicalekben otthonosan mozgó Judi Dench egy eredetileg idős férfi macskát, Old Csendbelennt fogja játszani. Láthatjuk még a hírek szerint Laurie Davidsont, Mette Towley-t (Jemima) is macskajelmezben.

A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat. Szirtes Tamás rendezése, amelynek társrendező-koreográfusa Seregi László volt, azóta színháztörténelmet írt, számtalan rekordot döntött meg, és ennek köszönhetően találtak budapesti otthonra Andrew Lloyd Webber darabjai.

https://papageno.hu/intermezzo/2018/07/rocksuli-egy-semmihez-nem-hasonlithato-iskola/

- hirdetés -

A filmes Macskákat Wayne McGregor koreografálja. Erősen feltételezhető, hogy Andrew Lloyd Webber egy új dalt fog komponálni, de hogy annak a szövege is T. S. Eliot Macskák könyve című versciklusából származik-e, csak remélhetjük. Mint ahogy azt is, hogy jövő karácsonykor legalább olyan vicces felirattal élvezhetjük a filmet a magyar mozikban, mint amilyet Romhányi József készített.

(Playbill.com itt és itt)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.