Papageno Radio
Intermezzo Gyors ütemben sokasodnak az élményközpontú varázsmúzeumok

Gyors ütemben sokasodnak az élményközpontú varázsmúzeumok

Gyors ütemben sokasodnak az Egyesült Államokban az élményközpontú varázsmúzeumok, amelyekben az átélt kalandok, az optikai illúziók és legfőképpen az élmények közvetíthetősége a legfontosabb. Tényleg mi magunk lettünk a műtárgyak?

Chicago nemrégiben megnyílt Csodamúzeuma szerint igen. A tech-milliárdos, Brad Keywell alapította intézmény mind a 19 hatalmas és csupaszín installációja kicsit tudományos és nagyon-nagyon Instagram-kompatibilis. Bejárhatjuk a tükörtermet, kipróbálhatjuk a gravitáció nélküli kamrát, de akár a szobányi DNS-spirálban is tekereghetünk.

A csoda nem olcsó mulatság: a belépőért 32 dollárt kell fizetni, többet fizetni, mint egy MoMA-tikettért. Igaz, a Modern Művészetek Múzeumában csak megcsodálhatjuk a művészettörténet hőseinek alkotásait, a szeles város Csodamúzeumában pedig – néhány Insta-szűrő segítségével – mi magunk válhatunk kiállítási tárgyakká. Vajon tényleg úgy lenne, ahogy Richard Prince Insta-nyomatai elé tett vörös színben izzó neonfelirat állítja, mindannyian művészek vagyunk?

(Via artnet.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X