Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Videómanipuláció kelti életre Salvador Dalí alakját egy floridai múzeumban

Videómanipuláció kelti életre Salvador Dalí alakját egy floridai múzeumban

A tengerentúli Dalí múzeum áprilisban, a művész halálának 30. évfordulója apropóján nyíló tárlatán egy mesterséges intelligencia alapú, életnagyságú videómanipuláció vezeti körbe a látogatókat.

- hirdetés -

A floridai Dalí Múzeum a Goodby, Silverstein & Partners-szel (GSP) dolgozik együtt annak a különleges tárlatnak az előkészítésén, amelynek kiállítótermeiben a képernyőkön a mesterséges intelligencia alapú videómanipuláció segítségével, az úgynevezett deepfake technológiával idézik meg a művészt.

- hirdetés -

Ennek a lényege, hogy rengeteg Dalíról készült fotó, és filmfelvétel alapján készített „digitális maszkot” raktak a Dalít megformálására felkért, az akcentusát remekül utánzó, barcelonai színész arcára.

Ide kapcsolódik:
Exhumálják Salvador Dalí holttestét

A felvételeken hol saját alkotásaira, hol pedig a jelenre reagál a mesterséges intelligencia segítségével megidézett mester, és az ő kommentárjai kísérik végig a kiállítás látogatóit a múzeumban Dalí válogatott műtárgyai között.

Nem ez az első alkalom, hogy a múzeum együtt dolgozik a GSP-vel, hiszen a korábbi Dreams of Dalí kiállításon a virtuális valóság eszközeivel idézték meg Dalí szürrealista álmait.

(Via kreativ.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!