Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo 300 millió fontból épülne fel London új koncertterme

300 millió fontból épülne fel London új koncertterme

A négyemeletes, megcsavart piramisra hasonlító, fából és üvegből készült épület legtetejéről a Szent Pál katedrálisra lehetne rálátni.

- hirdetés -

A hatalmas, modern zikkuratra emlékeztető komplexum a tervek szerint egy 2000 férőhelyes – a Londoni Filharmonikus Zenekar fellépéseinek is helyet biztosító – nagyobb és egy, főként jazzesteket, valamint táncprodukciókat és performanszokat befogadó kisebb koncertteremnek adna otthont. Emellett éttermet, a két előadótér közti emeletekre pedig a komplexum fenntartási költségéhez hozzájáruló irodákat terveznek építeni.

Az előzetes becslések közel 300 millió fontos büdzséről szólnak, amelyet közösségi adományozásból kívánnak összegyűjteni.

- hirdetés -

A kritikusok szerint nem most van itt a legfőbb ideje egy ekkora költségvetésű, nagyszabású építkezésnek, az összehasonlítás kedvéért azonban azt fontos leszögezni, hogy az előirányzott összeg jóval alacsonyabb például a két éve megnyitott hamburgi Elbphilharmonie áránál.

Ide kapcsolódik:
Egy éve nyílt meg az Elbphilharmonie

Az első látványterveken egy teljes egészében faborítású koncerttermet láthatunk, amelyben a közönség a színpad körül foglalna helyet, így mindenki megfelelően láthatna rá a fellépő zenekarokra.

Ha az ötlet zöld utat kap, akkor Londonban egy, a Tate Modernhez hasonlóan markáns, messze földön felismerhető épület készülne el.

(Via The Guardian)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.