Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Magyar művészeket ünnepeltek Avignonban - Videó

Magyar művészeket ünnepeltek Avignonban – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Armel Opera Festival szervezésében február 22-én este hatalmas sikerrel szerepelt Avignonban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Dinyés Dániel vezényletével, és lenyűgözték a francia közönséget a kitűnő szólisták, Horti Lilla szoprán, Erdős Attila bariton, továbbá a Virtuózok tehetséges korcsoport nyertesei, Amira és Mariam Abouzahra hegedűsök.

Az Armel Opera Festival 2008-as indulása óta együttműködő partnere az Avignoni Operaház, és a társulat több alkalommal részt vett a fesztivál programjában. Legutóbb Eötvös Péter Senza Sangue című operáját mutatták be Alföldi Róbert rendezésében. Ez az előadás a Legjobb Produkció díját kapta 2016-ban.

Ide kapcsolódik:
75. születésnapját ünnepli Eötvös Péter

Az Armel 10 éves jubileumi gálaestjén – két évvel ezelőtt – az avignoni operaház énekversenyének nyertesei is felléptek Budapesten, most pedig magyar zenészek és szólisták mutatkozhattak be az Opera Grand Avignon közönségének. A fesztivál az elmúlt 11 évben számos hazai nagyzenekart és előadót kért föl rangos külföldi koncerteken, előadásokon való szerepléshez.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral a múlt évben kezdődött el a közös munka. Először a Moscow City Ballet-et kísérték angliai turnéjukon, Notthinghamben és Manchesterben a Rómeó és Júlia, a Hattyúk tava, valamit a Csipkerózsika előadásokon, majd a lipcsei Gewandhaus színpadán adtak koncertet négy alkalommal Michael Zukernik és Dubóczky Gergely vezényletével, most pedig az Avignoni Operaház színpadán szerepeltek.

A folytatásban szervezés alatt van egy zürichi fellépés, ahol a világ 10 legrangosabb koncerttermeinek egyikében, a Tonhalle-ban mutatkozhat be a székesfehérvári zenekar.

A Magyar Gálakoncerten csodálatos sikere volt Horti Lilla szopránnak és Erdős Attila baritonnak, a budapesti Operaház énekeseinek.

Elkápráztatta a közönséget a Virtuózokból jól ismert tehetséges hegedűs testvérpár is, Mariam Abouzahra és nővére Amira is, aki 2017-ben a televíziós verseny nyerteseként az Armel jóvoltából a Berlin Filharmónia koncerttermében lépett föl 2017 decemberében.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X