Történetek rock and roll dalokban elmesélve

Ripoff Raskolnikov - fotó: Nagy János, forrás: Müpa Budapest

Szöveg és zene egyensúlyát hirdeti Ripoff Raskolikov, az osztrák születésű, de már hosszú ideje Magyarországon élő dalszerző-gitáros-énekes. A karrierjét vándorzenészként kezdő Ripoff a bluesból, valamint más afroamerikai műfajokból indult ki, majd csavart egyet ezek stíluselemein, és azóta alapvetően a Bob Dylan, Tom Waits és Joni Mitchell nevével fémjelezhető történetmesélős dalok hagyományát képviseli, nagyon magas színvonalon.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

A jellegzetesen közép-kelet-európai melankolikus rock and roll Ripoff elmúlt évekbeli lemezein a korábbiaknál is kiérleltebb és sokszínűbb lett, és mind stúdióban, mind élő fellépésein kiváló zenészek kísérik – ezen az estén pedig még rendkívüli vendégek is.

„Utoljára tíz éve, 2009-ben léptem fel a Müpában. Egyrészt egy nagyon hangulatos és különleges helynek tartom, másrészt nagy öröm számomra, hogy drága orosz Szergej Voronov barátommal együtt játszhatom Magyarországon, aki még nálam is Keith Richardsosabban gitározik – ők különben szintén jó barátok. Továbbá velünk lesz az igen drága Frenk és Tóth Sanyi is, aki közreműködött legutóbbi, 2018-as Small World című lemezemen.”