Papageno Radio
Intermezzo Költségesebb lett és fél évvel később adják át – még tart a...

Költségesebb lett és fél évvel később adják át – még tart a zürichi Tonhalle felújítása

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Fél évet csúszik a felújított Tonhalle átadása, ráadásul a tervezettnél jóval nagyobb költségeket emészt fel – 9,4 millió svájci frankkal kellett emelni a felújításra szánt hitelkeretet. 

A felújított épületet a tervek szerint 2020 őszén nyitották volna meg, de ennek az évnek az elején a munkálatoknak csupán a felénél jártak, és nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz elég az építkezésre jóváhagyott 165 millió svájci frank sem. A helyzetet három problémaforrásra vezették vissza: az építőanyagok a vártnál silányabb minőségűek, a felújítás közben derült ki, hogy a tartalékok nem elegendőek, a további plusz költségek pedig a műemlék épület modernizálása miatt merülnek fel. Összességében, a tervezéskor várt nehézségek mellett további, előre nem látott problémák adódtak, mondta a André Odermatt városatya.

A következő tervezett nyitási dátum 2021. március 11-re tevődik át. Jean-Marc Hensch, a Kongresshaus Zürich AG igazgatótanácsának elnöke a következőképpen nyilatkozott: „A nyitónap elhalasztása bizonyos hátrányokat jelent számunkra a hírnév és a pénzügyek szempontjából. Mindazonáltal teljes mértékben támogatjuk ezt a döntést. Számunkra elengedhetetlen, hogy a kezdetektől fogva garantáljuk a tökéletes minőséget, amit a szervezők és a látogatók elvárnak tőlünk.”

(Via Stadt Zürich Hochbaudepartment)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X