Papageno Radio
Intermezzo Új zenekart alapított Daniele Gatti Milánóban

Új zenekart alapított Daniele Gatti Milánóban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A világhírű olasz karmester új együttese, a Filarmonica di Milano a legjobb olasz szimfonikus zenekarok, valamint elsőrangú nemzetközi formációk muzsikusaiból alakult meg. Az együttes Schumann műveivel készül első koncertjére, amit május 31-én a milánói Palazzo delle Scintillében tartanak.

A LaFil, amely egy milánói mecénás segítségével kezdheti meg munkáját olyan együttesekből válogatta különböző generációjú tagjait, mint a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara, a milanói La Scala együttese, a velencei La Fenice zenekara, a firenzei Maggio Musicale, a Mahler Kamarazenekar, vagy a Bécsi Filharmonikusok. Az együttes az első koncerten Frank Peter Zimmermann-nal és Jan Voglerrel játszik együtt.

Ide kapcsolódik:
Daniele Gatti a római Opera új zeneigazgatója

Daniele Gatti 2016-tól az amszterdami Királyi Concertgebouw Zenekarát vezette, ahonnan 2018 nyarán távozott, miután több énekes szexuális zaklatással vádolta meg. 2018 decemberében a római Opera élére nevezeték ki, az új együttes megalapításának bejelentése után pedig az is kiderült, hogy a bolognai Mozart Zenekar is szerződtette a karmestert.

(Via Slippedisc)

Promóció

X
X