Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Daniele Gatti a római Opera új zeneigazgatója

Daniele Gatti a római Opera új zeneigazgatója

A milánói születésű sztárkarmester a város főpolgármesterének jóváhagyásával azonnali hatállyal foglalja el új posztját.

- hirdetés -

Gatti a velencei Fenice Színházban debütált, majd a chicagói Lyric Operában, a berlini Staatsoperben és a New York-i Metropolitanben vezényelt. A Carnegie Hallban az 1989-1990-es évadban lépett fel először; 1992-től 1997-ig a római Santa Cecilia zenekarát vezette, közben 1995 és 1997 között a londoni Covent Garden első vendégkarmesteri tisztét is betöltötte. Gatti 1997-től a bolognai operaház (Teatro Comunale), 1996-tól 2009-ig pedig a londoni Royal Philharmonic Orchestra zeneigazgatója volt.

- hirdetés -

Zubin Mehta és Christian Thielemann mellett ő is a dirigált azon az ünnepi hangversenyen, amelyet a Bécsi Staatsoper 1955-ös újra-megnyitásának fél évszázados évfordulóján rendeztek. Gatti rendszeresen dirigálja a Bécsi- és a New York-i Filharmonikusokat, az Amszterdami Concertgebouw, a Drezdai Staatskapelle zenekarát, valamint a Bostoni és a Chicagói Szimfonikusokat.

Az együttes fiatalokat célzó kampánya komoly felháborodást keltett egy évvel ezelőtt:

Figyelemfelkeltő vagy ízléstelen a Concertgebouw kampánya?

Daniele Gatti 2016-ban vette át a világhírű amszterdami Királyi Concertgebouw Zenekar vezetését, ahonnan 2018 nyarán távozott, miután a több énekes szexuális zaklatással vádolta meg.

(Via Slippedisc)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X