Papageno Radio
Intermezzo Megnyílt a világ első Atlantisz-múzeuma Szantorini szigetén

Megnyílt a világ első Atlantisz-múzeuma Szantorini szigetén

A rejtélyes módon, egyetlen nap és éjszaka alatt a tengerbe süllyedt görög város történetét mindenki ismeri – Platón óta már sokan próbálták megkeresni, így a modern kor tudósai is kísérletet tettek rá. Több különböző helyet vizsgáltak, mint például az Azori-szigeteket és a Kanári-szigeteket, mégis azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy a mai Szantorini lehet az egykori Atlantisz maradványa.

Ezek persze csak feltételezések, hiszen hiába a rengeteg kutatás és a néhány kétséges bizonyíték, teljesen biztosak nem lehetünk benne, hogy valóban megtalálták az elveszett várost. Az viszont bizonyított tény, hogy időszámításunk előtt kb. 1500 körül Thírán történt egy erőteljes vulkánkitörés, mely létrehozta a mai Szantorini kalderáját és ezzel együtt elpusztította az akkor, Kréta szigetén virágzó minószi civilizációt.

Szantorinin ezért megnyitották a világ első Elveszett Atlantisz Élménymúzeumát. A privát kezdeményezés révén a látogatók a legújabb interaktív technológiáknak köszönhetően – mint a 9D virtuális valóság, 3D hologramok, diorámák – még többet megtudhatnak Atlantisz történetéről, a sziget vulkánkitöréséről, a földrengésekől és a cunamiról, valamint Platónról is.

(Via Greek City Times)

 

 

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!