Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egy alpesi falu koncerttermét avatták fel a Berlini Filharmonikusok

Egy alpesi falu koncerttermét avatták fel a Berlini Filharmonikusok

A svájci Andermatt 1447 méteres tengerszint feletti magasságon, a Svájci Alpok szívében fekszik. Goethe a régiót úgy írta le, mint ami számára a legkedvesebb és legelbűvölőbb. Gyalogtúrázók, hegymászók, kerépkárosok, síelők számára ideális célpontként írják le az utazási oldalak, de a klasszikus zene szerelmesei is bejelölhetik a térképen az alig másfél ezer állandó lakossal rendelkező települést.

- hirdetés -

Június 16-án, a Berlini Filharmonikusok koncertjével nyitották meg Andermatt hangversenytermét, a zenekart Konsztantinosz Karidisz vezényelte.

- hirdetés -

Andermatt új hangversenyterme – forrás: andermatt-swissalps.ch

A hangversenyteremmel Andermattot egész évben vonzó turisztikai célponttá szeretnék tenni, ezzel együtt az odalátogató turisták körét is bővítenék. Ezzel összhangban kötöttek együttműködést a Luzerni Fesztivállal, és a rangos eseménysorozat több koncertjét is Andermattban tartják. Az új koncertterem vezetői ambiciózusak, a három fiatak brit producer, Maximilian Fane, Roger Granville és Frankie Parham nevéhez kapcsolódik az új generáció tehetségeire koncentráló firenzei fesztivál is, amely egy egész éves nemzetközi eseménysorozat része.

Ide kapcsolódik:
Koncertterem nyílik a Szajnán

Ez az első alpesi faluban nyitott koncertterem, 650 fős közönség és 75 fős zenekar befogadására képes, a pódium mobilan alakítható. Az épületet a Studio Seilern Architects jegyzi, az akusztikát a párizsi Filharmóniáért felelő szakemberek tervezték.

(Via andermatt-swissalps.ch)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!