Papageno Radio
Intermezzo Élő orgonajáték hallható a budapesti metróban

Élő orgonajáték hallható a budapesti metróban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az M4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. A zenekedvelő utasok számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

A BKV Zrt. ezúttal a július 20-i, első Orgonák éjszakája országos programhoz csatlakozik, együttműködve a Filharmónia Magyarországgal, így ennek köszönhetően az M4 Kálvin tér, Szent Gellért tér és Bikás park megállóinak galériáján hangzik majd fel egy-egy wurlitzerből az orgonaszó – olvasható a BKV Zrt. közleményében.

Ide kapcsolódik:
Első alkalommal rendezik meg az Orgonák éjszakáját

Ezen a napon – 10:00 és 22:00 óra között – késő estig az arra járó utasok is megtekerhetik a zenegépet és válogathatnak, hogy mely dallamok szólaljanak meg, csak ne feledjék a népszerű sláger intelmeit: „Nem wurlitzer a verkli, ezt szívvel kell tekerni!” – tették hozzá.

A napot megkoronázza, hogy a Fővám téri gyalogos aluljáróban este 19:00 és 22:00 óra között 15 perces minikoncerteken vehetnek részt az érdeklődők, amelynek során élő orgonajátékban gyönyörködhetnek.

(Via hirado.hu)

Promóció

X
X