Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rangos osztrák fesztivál válik meg Schiff Andrástól

Rangos osztrák fesztivál válik meg Schiff Andrástól

A slippedisc.com számolt be arról a levélváltásról, ami Schiff András zongoraművész és az ausztriai Schubertiade zenei fesztivál igazgatója között zajlott.

- hirdetés -

Schiff András a júniusi koncertidőszak után írt kellemetlen hangú üzenetet Gerd Nachbauernek, melyben először megköszönte a Schwarzenbergben töltött időt, valamint méltatta a fesztivál rangját, ugyanakkor aggályát fejezte ki, hogy a 2020-as programban egy másik zongorista fogja játszani azt a műsor, amit eredetileg ő szeretett volna.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Schiff András kapta a salzburgi Mozarteum Arany Medálját

A slippedisc.com a levelet idézve rámutat, hogy a fesztiváligazgató arról tájékoztatta Schiff Andrást válaszában, hogy kérései későn érkeztek be, az általa leadott műsort pedig már hat hónappal korábban egy másik zongoristával egyeztették. Az igazgató emlékeztette a művészt arra is, hogy Schiff az elmúlt időszakban rendszeresen kritizálta a fesztivál rendelkezésére álló Steinway hangszereket, majd jelezte, hogy a közönség pedig éppen az ő játéka kapcsán fejezte ki több alkalommal elégedetlenségét, amit saját kérésére Bösendorfer zongorán adhatott elő.

Ide kapcsolódik:
Schiff András: „Minden, amit az ember átél, kihat arra, ahogyan egy nagy zeneművet előad”

Schiff az igazgató megjegyzéseire reagálva kijelentette, hogy a jövőben tartózkodik minden a fesztiválhoz köthető fellépéstől.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.