Papageno Radio
- hirdetés -
Folk 40 éves pályafutása alkalmából ad koncertet Sebestyén Márta

40 éves pályafutása alkalmából ad koncertet Sebestyén Márta

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szeptember 26-án a MOM Kulturális Központban ad nagyszabású koncertet Sebestény Márta, aki 1970-ben éppen ezen a napon nyerte meg a Bartók Béla halálának évfordulója alkalmából rendezett népdalversenyt.

- hirdetés -

Sebestyén Márta azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviselik itthon és világszerte, koncertjein életre keltve Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt.

Ide kapcsolódik:
A jazz műfajába kalandozik Sebestyén Márta

A koncert műsorán felcsendülő dalok évszázadokon és népeken ívelnek át, írott forrásokból és a szájhagyomány gazdag tárházából merítve, hogy egyfajta áttekintést adjanak a Kossuth-, Prima Primissima és UNESCO Artist for Peace díjakkal elismert művésznő több mint négy évtizedes pályafutásából is.

A „Hegyen földön járogatok vala…” című koncertre jegyek ide kattintva vásárolhatók.

Sebestyén Mártát tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol ne képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival együtt. A pályája különböző időszakait meghatározó dalokból egyfajta válogatást hallhatunk ezen az estén. A színpadon segítségére lesz visszatérő zenésztársa, Andrejszki Judit a régizene nagykövete, a Hungarian Folk Embassy népzenei formáció, illetve ifj. Szerényi Béla és Szabó Zsolt. Az est hangulatát Bittner Meenakshi Dóra Bharatanatyam táncművész színesíti.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X