Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megalakult Európa első sérültekből álló szimfonikus zenekara

Megalakult Európa első sérültekből álló szimfonikus zenekara

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az ír Open Youth Orchestra of Ireland (OYOI – Írország Nyílt Ifjúsági Zenekara) hamarosan bemutatkozó koncertet ad, amelyen különleges, személyre szabott hangszereiket, a virtuálisvalóság-technológia alkalmazását és szintén új, zenepedagógiai fejlesztésű vezénylési módszerüket is megismerheti a közönség.

- hirdetés -

A zenekar az Ír Királyi Zeneakadémia kezdeményezésére, négy, sérültekből álló regionális együttes tagjaiból alakult azzal a céllal, hogy azok is megkapják a lehetőséget kreativitásuk zene általi kifejezésére, akiknek eddig erre nem volt módja. A speciális igényekhez alkalmazkodva az Ulsteri Egyetem tanára, dr. Denise White és a zenekar egyik tagja, Shaun Healy, aki maga is tremorral küzd, együtt fejlesztették ki azt a 18 gesztusból álló rendszert, amelynek segítségével a karmester vezényel.

Ide kapcsolódik:
Ezzel a kabáttal a hallássérültek is átélhetik a zene élményét

Az adaptív zenei technológia a gyakorlatban MacBookokat és iPadeket jelent, és bárki megvásárolhatja online vagy a boltokban. A szoftver lehetővé teszi a zenészeknek, hogy hangokat vegyenek fel a saját környeztükben, azokat feltöltsék a gépre, és a koncerteken azokkal játsszanak. A virtuálisrealitás-technológia segítségével pedig a hangverseny minden résztvevője ugyanazt az élményt élheti át.

(Via Independent)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X