Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A legjobb filmzenék között szerepel Varga Judit alkotása Tallinnban

A legjobb filmzenék között szerepel Varga Judit alkotása Tallinnban

A 2019-es Gipsy Queen című német-osztrák koprodukciós film a Tallinn Black Nights Festival (PÖFF) hivatalos versenyében indul, és egyben a fesztivál nyitófilmje is lesz. Az alkotás zeneszerzője és zenei produkciós vezetője Varga Judit.

- hirdetés -

A Tallinn Black Nights Festival Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválja, melyen a Gipsy Queen című alkotás esélyes a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb operatőr és a legjobb filmzene díjának elnyerésére is.

- hirdetés -

Négy országban készült a film zenéje: a Gipsy Band a bukaresti stúdiójában készítette az anyagot, a klasszikus hangszeres hangfelvételek a budapesti Pannónia Filmstúdióban kerültek rögzítésre, a zenei keverés Bécsben történt, a film végső zenei mastere pedig Berlinben készült.

A Gipsy Queen főszereplői – forrás: poff.ee

A film férfi főszereplője Tobias Moretti, akit leginkább Rex felügyelőként ismer a magyar közönség előtt, de Ausztriában és Németországban komolyabb szerepeket is játszik, mint például a legendás Jedermann főszerepét a Salzburgi Ünnepi Játékokon, immár második éve. A női főszereplő, a roma Alina Serban pedig ebben a szerepben debütált a nagyközönség előtt. A hamburgi világpremieren hangos siker fogadta.

Ide kapcsolódik:
Rangos díjban részesült Varga Judit zeneszerző

Érdekességek

A filmes csapat ebben a felállásban 2014 óta most jelentkezik először új játékfilmmel. 2014-ben a Deine Schönheit ist nichts Wert (A szépséged nem ér semmit) című filmjükkel elnyerték az Osztrák Filmakadémia díját, valamint több kategóriában is győztek – Varga Judit akkor elnyerte a legjobb filmzene díját.

Alina Serban 24 hónapot edzett a forgatás előtt, hogy el tudja játszani a boxjeleneteket. A filmben igazi ökölvívók is szerepelnek, mint a német Jürgen Blin, aki Muhammed Ali ellen is ringbe lépett 1971-ben. A film utolsó jelenete egy 7 perces boxmeccs, ami egyetlen long take, tehát vágás nélkül készült, ami igazi technikai bravúrnak számít.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.