Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Élő zongoraestek a Thália Színházban

Élő zongoraestek a Thália Színházban

A Thália Színház október elején átadott modern játszóhelyén, a Thália Télikertben alkalmanként az előadások előtt 18:30-tól élő zenével várják a nézőket. Október 18-án, pénteken Bogányi Gergely, 19-én szombaton pedig Szakcsi Lakatos Béla zongorajátékát hallgathatják a rendezvénytérben.

Szakcsi Lakatos Béla október 19-i koncertje elmarad!

- hirdetés -

A Télikert tökéletes rendezvényhelyszín a belvárosban. Van benne kiállítótér, pódium zongorával – ahol az előadások előtt élő zene szólhat –, de alkalmas könyvbemutatók, beszélgetőestek megtartására is. A 141 nézőt befogadó játszóhelyen szűkebb közönségréteget megszólító, komolyabb hangvételű darabok éppúgy helyet kaphatnak, mint a humort sosem nélkülöző, de társadalmilag, emberileg mélyebbre tekintő, elsősorban kortárs művek.

- hirdetés -

Zongoraesték a Télikertben – forrás: Thália Színház

Pénteken este  fél 7-től a világhírű Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző koncertjét hallgathatják, aki a világ leghíresebb koncerttermeiben lép fel, sőt konstruktőrökkel közösen egy új elképzelés és technológia alapján épített egy teljesen egyedi formájú és felépítésű zongorát, mert nem találta azt a hangzást, amely a legjobban megfelelne ízlésének.

Ide kapcsolódik:
Bogányi-zongorát kapott a Csajkovszkij Konzervatórium

Szombaton ugyanekkor Szakcsi Lakatos Béla lép fel a Télikertben. Koncertjeire manapság a jazz és a kortárs improvizáció ötvözése jellemző. Ezzel túllépi a megszokott kereteket, a klasszikus és kortárs zenére, a népzenére, valamint a jazzre egyaránt reagáló, progresszív előadást hozva létre.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.