Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Mona Dániellel indult új zenés beavató Martonvásáron

Mona Dániellel indult új zenés beavató Martonvásáron

Idén nyílt meg Martonvásáron, a Brunszvik-kastély parkjában az Agroverzum Tudományos Élményközpont, amely elsősorban az agrártudományokba enged bepillantást interaktív kiállítás formájában. És hogy mi köze ennek a klasszikus zenéhez? Az új épület rendezvényterme ad helyet A zene természete című kamarazenei sorozatnak, melynek keretében a Budapesti Filharmóniai Társaság művészei lépnek színpadra havi rendszerességgel.

- hirdetés -

A Mona Dániel zenetörténész szórakoztató intermezzóival színesített kamarazenei sorozat következő állomásán, október 19-én, 17 órai kezdettel a rézfúvós hangszerek világát ismerhetjük meg közelebbről. Közelebbről, de nem túl közelről.

- hirdetés -

Kevesen tudják, hogy ha a rézfúvós kvintett hangszereit „kihajtogatnánk”, közel 20 méternyi réz csövet kapnánk, ami már valóban túl közeli hangzást nyújtana. Szerencsére elődeink a „csőrendszer” feltekerése mellett döntöttek, így senkinek sem esik majd bántódása, sőt a hideg fém így szívet melengető muzsikára is alkalmassá vált.

Grieg, Verdi és J. Strauss művei csendülnek fel a koncerten, de érdekességként elhangzik Winkler Balázs, az együttes trombitásának darabja is. A sorozat célja, hogy ebben a gyönyörű természeti környezetben – ahol Beethoven is többször megfordult, sőt inspirálódott az 1800-as években – komplex programot találjon a látogató.

Természet, agrártudományi látogatóközpont, könnyed klasszikus zenei program. Nem is kell több egy kellemes októberi szombat délutánhoz.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.