Papageno Radio
Intermezzo A főváros egyeztetést kezd a Budapesti Fesztiválzenekar támogatásának ügyében

A főváros egyeztetést kezd a Budapesti Fesztiválzenekar támogatásának ügyében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Programokat, turnékat mond le és munkatársakat is elbocsát a Budapesti Fesztiválzenekar a megszűnt tao-támogatás miatt, amelyről korábban mi is írtunk. A főváros egyeztetést kezd az ügyben – a főpolgármester-helyettes szerint azt a pénzt, amelyet most elveszít a zenekar, az államnak valamilyen formában vissza kellene pótolnia.

A zenekar közölte, hogy csak úgy tudja stabil működését biztosítani, hogy azokból számos projektet elhagy, mert a kieső tao-támogatásnak kevesebb, mint a felét kapja csak meg kompenzációként. A jövő évtől szünetelnek az operaprodukciók, elmarad egy négyéves együttműködés a genfi operaházzal, és egy a balti államokba tervezett turné is. A hazai közösségi programok közül szintén szünetelnek a zenekar partneriskoláit szolgáló Hangszerkóstolók, a Lásd, amit hallasz! filmverseny, a BFZ bekopog! program, a templomi koncertek, az idősotthonokba szervezett kamarakoncertek és a kisgyermekeknek létrehozott Zenevár koncertek is. A BFZ stábját is szűkíti, számos munkatársától kényszerül megválni.

A politikus ígérete szerint mindenkivel tárgyalóasztalhoz ülnek, akivel az ügy kapcsán csak lehet, mivel fontosnak tartják, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar továbbra is megrendezze programjait, példaként az esélyegyenlőséget biztosító, a beavató és a kakaókoncerteket említette, illetve a gyermek- és idősotthonokban megtartott ingyenes előadásokat.

A főpolgármester-helyettes nem kívánt ígéretekbe bocsátkozni, azt azonban megismételte, hogy a főváros számára fontos, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar továbbra is tudja biztosítani az együttműködési szerződésük alapján az abban vállalt koncerteket és rendezvényeket.

(Via Infostart)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X