Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Francia Intézetben ad koncertet Baranyay László

A Francia Intézetben ad koncertet Baranyay László

November 20-án tartják a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Francia Intézet közös, az Olvasás és írás a digitális korszakban című európai projekt nemzetközi partnertalálkozóját. Az esemény alkalmával 19 órai kezdettel Baranyay László ad zongorakoncertet.

- hirdetés -

Az 1946. január 13-án született zongoraművész Szegeden tanult alap- és középfokon, 1964-ben lett a budapesti Zeneakadémián Ungár Imre tanítványa. Az 1969-es végzés után három évre a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban Sztanyiszlav Genrihovics Neuhaushoz került posztgraduális képzésre. Ezt több mesterkurzus, egyéni tanulmány követte.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Budavárért Emlékérmet kapott Baranyay László zongoraművész

1972-től koncertező művész, 1973-tól a Zeneakadémia adjunktusa, jelenleg habilitált egyetemi tanára. 2002 óta a ljubljanai akadémián is állandó vendégprofesszor. Számos mesterkurzust tartott kül- és belföldön. Legismertebb tanítványa Bogányi Gergely. 2005-ben védte meg Budapesten Gondolatok a zongorajátékról c. DLA-disszertációját. Zongoraművészként repertoárjának középpontjában a 20. századi és kortárs művek állnak. Több ősbemutató fűződik nevéhez.

Koncertjén Beethoven, Schubert és Chopin művei mellett Brahms g-moll rapszódiája és Esz-dúr intermezzója is előkerül, de Dohnányi darabjai valamint Debussy A boldog sziget című kompozíciója is előkerül.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.