Papageno Radio
Intermezzo Lukács Sándor kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Lukács Sándor kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Lukács Sándort a Kaddis a meg nem született gyermekért, a Honderű és a II. Richárd című előadásokban nyújtott alakításaiért díjazta a Vígszínház társulata. A színművész másodszor vehette át az elismerést, először 1993-ban kapta meg az emlékgyűrűt.

A Ruttkai Éva-emlékgyűrűt a színésznő lánya, Gábor Júlia 1986-ban alapította édesanyja emlékére. A díjat minden évben Ruttkai Éva december 31-ei születésnapja előtt, december utolsó hetében adják át annak a színművésznek, aki abban az évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta. A Ruttkai Éva-emlékgyűrűt a Vígszínház bármely művésze akár többször is megkaphatja.

A színésznő aláírásával díszített Ruttkai Éva-emlékgyűrűt elsőként, 1987-ben Tordy Géza vehette át. Később Eszenyi Enikőt, Darvas Ivánt, Pap Verát, Gálffi Lászlót, Kaszás Attilát, Tábori Nórát, Jánoskúti Mártát, Kútvölgyi Erzsébetet, Igó Évát, Börcsök Enikőt (1998, 2000, 2005), Alföldi Róbertet, Hajdu Istvánt, Csőre Gábort (2002, 2014), Venczel Verát (2003, 2011), Harkányi Endrét, Rajhona Ádámot, Danis Lídiát, Epres Attilát, Reviczky Gábort, Hegyi Barbarát, Bata Évát, Fesztbaum Bélát, Péter Katát, Wunderlich Józsefet, ifj. Vidnyánszky Attilát és Szilágyi Csengét díjazták.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X