Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo 2020-ban női karmestere is lesz az Oscar-gálának

2020-ban női karmestere is lesz az Oscar-gálának

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A világ legrangosabb filmes eseményén Eímear Noone zeneszerző-karmester történelmet ír, hiszen ő is vezényli majd a 92. Oscar-gála zenekarát, amely öt jelölt film zenéjének kivonatát fogja játszani. 

Eímear Noone a videójáték-ipar egyik legismertebb zeneszerzője, díjnyertes szerzemények kötődnek a nevéhez, ezért a „játékzene ír királynőjeként” emlegetik.

- hirdetés -

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a világ legjobb muzsikusaiból összeállított zenekart vezényeljem, akikkel a filmipar legikonikusabb zeneszerzőinek munkáit eleveníthetjük meg” – nyilatkozta Eímear Noone. „Az Oscar csodás producerei úgy döntöttek, hogy szívesen látnának már nőt is a pódiumon, ennyi év után” – folytatta.

Ide kapcsolódik:
8 nő került fel a 100 legjobb karmester listájára

A karmester természetesen izgul, dacára annak, hogy komoly szakmai múlt áll már mögötte. Megnyugtató számára, hogy több barátja is ott ül majd a zenekarban, és „a papíron lévő kis fekete pöttyök között” is teljesen otthonosan érzi magát.

Teljesen mindegy, hogy melyik országban vagy koncertteremben vagyok – a lényeg, hogy hol van a fejem és a szívem.

Noone évente 40-50 koncertet vezényel a világ minden táján, méghozzá a legnagyobb zenekarokat, mint amilyen a Philadelphiai és Dallasi Szimfonikusok vagy a Londoni Királyi Filharmonikusok.

A gála fennmaradó részét várhatóan Rickey Minor zenei rendező dirigálja majd, aki a 91. Oscar-gála zenei feladatait is végig maga látta el.

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X