Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az egyik legrangosabb francia fesztiválra kapott meghívást a Concerto Budapest

Az egyik legrangosabb francia fesztiválra kapott meghívást a Concerto Budapest

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kiemelt meghívottként tizenhárom koncerten adja elő Beethoven műveit Keller András együttese a januárban a franciaországi Folle Journée komolyzenei fesztiválon.

A Concerto Budapest a fesztivál tematikájának megfelelően idén Beethovennel utazik és 8 különböző műsorral összesen 13 koncertet ad Nantes koncerttermeiben és a város környékén.  A Cité des congrés de Nates kongresszusi központjában, az Auditorium Waldstein és a Salle Archiduc hangversenytermekben Beethoven nagy szimfóniái, zongora- és hegedűversenyei szólalnak majd meg hét koncerten.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Keller András az egyik legrangosabb londoni zenei intézmény kiemelt professzora lett

A zenekar olyan szólistákkal áll színpadra, mint Anna Glöckel és Ayana Tsuji hegedűművészek, illetve Nicholas Angelich, Jean-Efflam Bavouzet, David Kaduch és Nelson Goerner zongoraművészek. A nyugatfrancia nagyváros közelében található helyszíneken: Saumur, La Fléche, Laval, La Roche-sur-Yon és Cholet a zenekar hat alkalommal mutatja be Beethoven VI. szimfóniáját.

 „Komoly művészi kihívás és különleges feladat végigjátszani a fesztivált. Renée Martin rövid, legfeljebb egyórás koncertekből álló, Nantes és környéke több helyszínén egyszerre zajló komolyzenei folyamot álmodott meg, vagyis – éppúgy, mint A Hallgatás Napján – a közönség sokkal több zenét és zenekart tud meghallgatni, mint egy hagyományos fesztiválon. Külön öröm, hogy idén Beethovennel utazunk” – közölte Keller András karmester, az együttes művészeti vezetője.

A zenekar harmadszor vesz részt a René Martin által 1995-ben alapított fesztiválon. A Folle Journée abban az értelemben is nemzetközi fesztivál, hogy a hagyományos székhely, Nantes és környéke mellett évente egy-egy hangsúlyos külföldi helyszínen is megrendezik, 2020 májusában például Tokióban. Ezekben az esetekben a Folle Journée francia vezetése mellett a rendező ország is döntő szóval bír a programot és a meghívott zenekarokat illetően, így rendkívüli megtiszteltetés, hogy a Folles Journée májusban Japánban megvalósuló fesztiváljára is meghívást kapott a Concerto Budapest.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X