Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Zsurzs Kati 65 éves

Zsurzs Kati 65 éves

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Zsurzs Kati 1955. január 21-én született. Édesanyja Zsurzs Éva, egykori filmrendező.

A színésznőt huszonévesen az Abigélben szerette meg az ország, az utóbbi időben pedig sorra nyeri a nemzetközi díjakat. Már gyermekként is kapott kisebb szerepeket édesanyja egyes filmjeiben, bár a neve nem feltétlenül szerepelt a stáblistán, mint 11 évesen az 1966-os Vidám vasárnap című tévéjátékban vagy 15–16 évesen az 1970/71-ben forgatott és 1972-ben bemutatott A fekete városban mint Quendel Gáspár lánya, Brigitta.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Kazimir Károly, a magyar színházművészet úttörője

Főiskolai tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte 1973–1977 között Kazimir Károly osztályában. 1977–1993 között a Thália-, illetve az Arizona Színház tagja volt.

Ezután évekig szabadúszó, 2000-től pedig 13 éven át a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja volt. Ezután szabadúszó lett, miközben a budapesti Karinthy Színház és Játékszínben rendszeresen játszik és rendez. Ismertebb színpadi szerepei közé tartozik Melinda Katona József Bánk bánjából vagy Cookie karaktere Neil Simon Pletyka című vígjátékában. Rendszeresen szinkronizál filmekben is látható. Már az 1976-os Csongor és Tünde címszerepét játszhatta el, majd 23 évesen Kis Mari szerepében tűnt fel az Abigél című sorozatban. Saját beszédiskolát működtettet, valamint a Gór Nagy Mária Színitanodában színészmesterséget is oktatott. 2008-ban kapta meg az évad legjobb epizodistájának járó Aase-díjat, 2017-ben Kránitz Lajos-díjat, 2018-ban pedig Tolnay Klári-díjat kapott.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X