Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo „Várjuk a nyilvános indoklást" - Közleményt adott ki a Magyar Színházi Társaság...

„Várjuk a nyilvános indoklást” – Közleményt adott ki a Magyar Színházi Társaság Elnöksége

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Színházi Társaság Elnöksége közleményt adott ki a Fővárosi Közgyűlés február 26-i döntéseivel kapcsolatban. A Magyar Színházi Társaság Elnökségének közleményét változatlan formában közöljük:

- hirdetés -

A fővárosi Önkormányzat a mai napon zárt ülésen döntött a Szabad Tér Színház igazgatói pályázatáról, valamint egyeztetett néhány kiválasztott fővárosi színház fenntartásáról. Az eredményt sajtóértesülésekből ismerjük.

Ide kapcsolódik:
Kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak

Visszautasítjuk, hogy bármely párt (legyen az kormányon vagy ellenzékben) a pillanatnyi politikai érdekei mentén befolyásolni vagy ellehetetleníteni próbálja az alkotói szabadságot, a jelen helyzetben konkrétan a budapesti színházi struktúra fenntarthatóságát.

Várjuk a nyilvános indoklást, hogy miért hagyták figyelmen kívül a felállt bizottság egyhangú véleményét és változtattak utólagosan a feltételeken, amely, mint utólag kiderült, mégsem mindenki által elfogadható megoldás.

A város új vezetése átláthatóságot, szakmaiságot ígért. A napokban kialakult alkuhelyzet értelmezheti a kompromisszumosnak tűnő megoldás-javaslatot, de sem ez, sem a fővárosi színházak fenntartásának jelenlegi állása szakmai szempontok alapján nem megnyugtató számunkra.

A színházi szakma ernyőszervezeteként ismételten felajánljuk segítségünket, szakmai tapasztalatainkat, a fővárosi színházi struktúra optimális kidolgozásához.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X