Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az évszázad legforgalmasabb évét zárták tavaly a londoni múzeumok

Az évszázad legforgalmasabb évét zárták tavaly a londoni múzeumok

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az évszázad legforgalmasabb évét zárták tavaly a londoni múzeumok, a Tate Modern és a Tate Britain látogatottsága rekordot döntött – számolt be róla a The Art Newspaper online oldala.

A Tate Britain 1,8 milliós látogatórekordja nagy részt a Van Gogh-kiállításnak köszönhető, de Steve McQueen brit iskolásokról készült egyedülálló fotókiállítása is nagyon sok fiatalt vonzott. A művész és stábja több mint háromezer osztályfotót készített a hét-nyolcéves korosztályról.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Restaurálni viszik van Gogh hervadó Napraforgóit

A Tate Modern 6, 1 millió vendéggel szintén a múzeum eddigi legnagyobb látogatószámát érte el 2019-ben. A The Art Newspaper áprilisi számában megjelenő felmérés szerint London hét legnagyobb múzeumában 2019-ben csaknem 27 millióan fordultak meg. Az előző rekordév 2014 volt, amikor 26,3 millióan mentek a londoni múzeumokba.

Ide kapcsolódik:
Így járhatja be a világ legnagyobb múzeumait otthonról

A felmérésben szereplő múzeumok a British Múzeum, a Nemzeti Galéria, a Nemzeti Portrégaléria, a Királyi Művészeti Akadémia, a Tate Britain, a Tate Modern és a Viktória és Albert Múzeum. A koronavírus-járvány miatt jelenleg ezek a múzeumok is zárva vannak.

A Tate igazgatója, Maria Balshaw elmondta: most arra várnak, hogy ha majd kinyithatnak a galériák, ismét üdvözölhessék a közönséget.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X