Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Backstage A veszélyhelyzet feloldása után azonnal megrendezik a Fesztivál Akadémiát - Íme, a...

A veszélyhelyzet feloldása után azonnal megrendezik a Fesztivál Akadémiát – Íme, a programok

Több mint ötven magyar muzsikus, tizenegy magyar színész és húsz versenygyőztes zeneakadémista diák részvételével rendezik meg a következő Fesztivál Akadémia Budapest programsorozatot Fellélegzés címmel.

- hirdetés -

A fesztiválra eredetileg több mint 30 rangos külföldi művészt hívtak meg tizenkét országból és 15 magyar művészt, de a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek, a fesztivál művészeti vezetői az eredeti idei fesztivált 2021-re halasztották és idén a magyar művésztársadalom támogatását tűzték ki célul meghívásukkal.

- hirdetés -

A fesztivál a veszélyhelyzet feloldása után rugalmasan, 7-10 napon belül kezdődik, akár az eredeti, júliusi időpont előtt, akár a nyár végén vagy ősszel. Az elképzelések szerint 10 esti kamarazenei hangverseny és további matinékoncertek, előadások és kerekasztal-beszélgetések valósulhatnak meg. A tervezett központi helyszín a Zeneakadémia és a Hagyományok Háza lesz, valamint templomok és könyvtárak – közölték a fesztivál művészeti vezetői. A koncertekre 1000 forintos kedvezményes jegyárakkal várják a közönséget.

Nézzétek át a programokat ide kattintva:

A húsz évesnél fiatalabbak számára kiírt IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny megrendezéséről egyelőre nem mondanak le, sőt, lehetővé teszik a jelentkezést azoknak a fiatal hegedűs diákoknak is, akik a tavaszra tervezett egyéb külföldi versenyekre jelentkeztek volna, de azokat lemondták.

A közlés szerint a „FAB felkérése magában foglalja minden zeneművész fejenként 2 mesterkurzusát és koncertjét a jövő tanévben alap-, közép- és felsőfokú zenei intézményekben egész Magyarországon”.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.