Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Csak 20 éves, de már a legnagyobbak között tartják számon – Moné...

Csak 20 éves, de már a legnagyobbak között tartják számon – Moné Hattori és az LFKZ

A japán tehetség, Moné Hattori március 8-án lép fel a Pesti Vigadóban a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistájaként. A koncert egy közös, 17 állomásos németországi turné felütése.

- hirdetés -

Moné Hattori hegedűművész még csak a 20. életévét töltötte be tavaly szeptemberben, de már öt nemzetközi versenygyőzelem áll mögötte. Japán legrangosabb koncerttermeinek közönsége jól ismeri őt, ezért az utóbb időszakban a rajongók és a kritikusok megelégedésére egyre többször a mutatja meg zenei tudását nemzetközi színpadokon.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Komoly siker övezte a Kreutzer-szonáta átiratának budapesti premierjét - Videó

A fiatal művész első budapesti fellépésére a zeneirodalom legnagyobb alkotásai közé tartozó két Bach-versenyművet, az a-moll hegedűkoncertet (BWV 1041) és a III. Brandenburgi versenyt hozza, ami mellet Tartini bravúros Ördögtrilla-szonátája is előkerül. A Tfirst Péter vezette együttessel közös programban megszólal az a Carmen-fantázia is, amely többek között Hattori első lemezének anyagát is képezi. A finálé romantikus perceket tartogat, hiszen Dvořák-szerenádot hall majd a közönség a varázslatos személyiségű szólista előadásában.

Ahogy a Berner Zeitung írja, játéka „érzékeny, szenvedélyes, tökéletes technikáról, nagyfokú muzikalitásról és zenei perfekcionizmusról árulkodik”. Moné Hattori, aki a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közös turné után rögtön Paavo Järvi vezényletével koncertezik, egy 1743-as hegedűn, a velencei mester, Pietro Guarneri által készített hangszeren játszik.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.