Papageno Radio
Intermezzo Zenélő autókkal járják a várost a MÁV Szimfonikusok művészei

Zenélő autókkal járják a várost a MÁV Szimfonikusok művészei

A MÁV Szimfonikus Zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy a klasszikus zenét elvigye az emberekhez. 1945-ben, a második világháború után, a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeinket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégés által megtépázott lelkek gyógyítását.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra bíztat mindenkit, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét.

Elindultunk. Nyiss ablakot a zenének!

Közzétette: MÁV Szimfonikus Zenekar – 2020. március 30., hétfő

Partnereik, a Hyundai, a Pioneer, a Bose és a Grandvoice segítségével, március 30-ától, naponta útnak indítanak Budapesten két autót, melyek klasszikus zenét sugározva járják majd az utcákat, néha meg-meg állva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének. Útba ejtik majd a kórházak környékét, igyekezve néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített küzdelmet vívnak az életekért.

„Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia nemcsak hazánknak, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át, feltöltődjünk és bizakodva nézzünk a jövőbe, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe. Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?” – szól a MÁV Zenekar közleménye.

A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik majd és az útvonalakat a Mávzenekar Facebook-oldalán lehet követni.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!