Papageno Radio
Intermezzo Az interneten rendezik meg 75. Prágai Tavasz fesztivált

Az interneten rendezik meg 75. Prágai Tavasz fesztivált

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A koronavírus-járvány miatt a nagy presztízsű prágai zenei eseménysorozatnak is alternatív megrendezési módot keresnek.

Körülbelül tíz koncertet közvetítenek ingyenesen online a fesztivál honlapján, ezekkel a Prágai Tavasz lényegét akarják megragadni a szervezők. A tervek szerint Smetana Hazám című szimfonikus költeményével indul a sorozat május 12-én, a Cseh Televízióval jelenleg is folynak a tárgyalások, hogy a kivételes esetben bocsássa rendelkezésükre az elmúlt évek egyik kiváló felvételét.

Ide kapcsolódik:
Smetana, a legendás cseh zeneszerző

A zárókoncert programjában eredetileg Beethoven IX. szimfóniája szerepelt, amit a jelenlegi körülmények között nem lehet előadni, de a fesztivál igazgatója, Roman Bělor úgy nyilatkozott, a Cseh Filharmonikus Zenekarral együtt új műsort állítanak össze, megtartva a koncert eredeti szellemiségét, az örömhöz szóló óda lényegét.

Adam Plachetka estjét az eredeti helyszínen, a Rudolfinum Dvořák-termében rendezik meg és élőben közvetítik, a basszbariton műsorán Schubert Winterreise-ciklusa szerepel. A szervezők keresik a lehetőséget arra, hogy megtartsák a Brnói Kortárs Szimfonikus Zenekar koncertjét, Jan Ryant Dřízal művének ősbemutatójával, amelyet a fesztivál felkérésére komponált.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

A Prágai Szimfonikus Zenekar, a Prágai Rádió Szimfonikus Zenekara, a Prágai Filharmónia és a Collegium 1704 együtteseivel is alternatív megoldásokat keresnek, hogy a cseh művészek megmutathassák magukat a nagyvilágnak, és a kulturális élet ne álljon le teljesen, emellett tárgyalásokat folytatnak külföldi művészekkel, hogy a cseh közönségnek online közvetítsék koncertjeiket, tette hozzá Roman Bělor.

(Via PragueSpring)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X