Papageno Radio
Intermezzo Társasházak udvarain ad ingyenes koncerteket a Fesztiválzenekar

Társasházak udvarain ad ingyenes koncerteket a Fesztiválzenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Több mint 200 lakóházba látogatnak el a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi júniusban Budapesten. Ingyenes szerenáddal készülnek a fővárosiaknak, mert hisznek benne, hogy a járvány idején is szükség van zenére. Nyissák ki az ajtókat, ablakokat, és engedjék be otthonaikba az élő muzsikát!

 A Fesztiválzenekar zenészei júniusban minden vasárnap és hétfő este lakóházak, társasházak zárt udvarain, házak közötti belső kertekben játszanak.

A 10-15 perces ingyenes szerenádot ablakokból, erkélyekről, gangokról hallgathatják a budapestiek. Fontos a lakók egészségének és biztonságának megőrzése: a minikoncertek ezért nem nyilvánosak, csak az adott ház lakóközösségének szólnak.

A közönségnek egyelőre még várnia kell arra, hogy visszatérhessen a koncerttermekbe, de a Fesztiválzenekar addig sem szeretné egyedül hagyni a főváros lakóit – ezért is készülnek ajándékkoncertekkel.

„Kérjük, minél többen hallgassák a zenét otthonaikban, mi csak egy kis mosolyt és tapsot kérünk viszonzásul” – mondja Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója.


Ha szeretné, hogy Önöknél is szerenádozzon a Fesztiválzenekar, írjon a szerenad@bfz.hu e-mail-címre. A sorozat mások mellett a Budapest 100 és a Kortárs Építészeti Központ együttműködésével jön létre.

Ide kapcsolódik:
Túl a karanténon – Évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Promóció

X
X