Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Leváltották a Bécsi Állami Operaház balettiskolájának diákokat megalázó vezetését

Leváltották a Bécsi Állami Operaház balettiskolájának diákokat megalázó vezetését

Augusztustól Christiana Stefanou személyében új igazgatót kap a Bécsi Állami Operaház balettintézete, ahol 2019 tavaszán a növendékek kínzása és megalázása miatt vizsgálatot indítottak, írja az Index.hu

- hirdetés -

Leváltották a Bécsi Állami Operaház balettiskolájának ügyvezető igazgatóját és művészeti vezetőjét három nappal azután, hogy kiderült, a Bécsi Staatsoper operaházhoz tartozó Balettakadémiában súlyosan zaklatták, és a fogyás érdekében dohányzásra kényszerítették a diákokat. A folyamatos body-shaming és fogyásra kényszerítés miatt sok diák anorexiás vagy bulimiás lett. Az edzések során fizikai bántalmazások is érték őket.

- hirdetés -

Az új vezetés most még több figyelmet kíván szentelni a gyermekek személyes fejlődésére, és mint írják, számos intézkedést hoznak annak érdekében, hogy megvédjék fizikai és mentális jólétüket. A jelenlegi oktatók csak akkor maradhatnak az akadémián, ha a következő évben pozitív értékelést kapnak.

Az 1771-ben alapított balettakadémia egykori hallgatói közül ma sokan a londoni Királyi Balettben és a New York-i American Ballet Theatre-ben táncolnak. Jelenleg körülbelül 130 diákja van, a 10 és 18 év közötti fiatalok csaknem 80 százaléka külföldről érkezett az intézménybe.

Ide kapcsolódik:
A világhírű balettiskola, amit a sóhivatal finanszírozott

(Via Index)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.