Papageno Radio
Film Újabb nemzetközi díjat kapott a Concerto Budapest koncertfilmje

Újabb nemzetközi díjat kapott a Concerto Budapest koncertfilmje

A komoly presztízzsel bíró Bronz Lovie-díjat és a közönség díjat a film rendezője, Szabó Stein Imre „vehette át” a Londonból közvetített 10. Lovie Awards virtuális díjátadón november 19-én, ahol  az idei év legjobb, európai digitális alkotásait díjazták és ünnepelték. 

A Szabó Stein Imre által rendezett, Keller András, Gidon Kremer, a Kremerata Baltica és Concerto Budapest főszereplésével készült koncertfilm a Video: Events & Live Broadcasts, magyarul az  Esemény és élő közvetítés filmek kategóriájában  nyert, amelyet a nemzetközi zsűri a Bronz Lovie-díjjal jutalmazott.

A kétórás különleges koncertfilm egyúttal a nemzetközi közönségszavazás győztese, a People’s Lovie Award díj nyertese is lett. A Concerto Budapest filmjét a világ 30 országából érkező 1000 pályamű közül választotta be a kategória döntőjébe a londoni székhelyű, a legjelentősebb, európai internetes tartalmakat mustráló verseny, a  Lovie Awards zsűrije.

A Concerto Budapest az ez évi nyertesek klubjában a CNN, a Gorillas, a Vogue, a Nature magazin, a Shell, a Spotify, a The Guardian, az MTV és a Sotheby’s  társaságában foglal helyet.

A zsűri tagjai a rangos International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), a verseny szervezője jelöli ki. Idén többek között az énekes-dalszerző Imogen Heap, Dan Howell (danisnotonfire), az író-színész Stephen Fry, Vic Hayes („a wifi atyja”), Robin Chase (Buzzcar alapító), Alexander Ljung, a Soundcloud alapítója, valamint Corinne Vigreux (TomTom alapító) voltak a tagjai.

A díjazás azért is rendkívüli, mert a film 1 hónapja nyerte el a rendkívül rangos Nemzetközi Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját az Előadó művészeti filmek kategóriában.

A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019 december 4-én a Müpában rendezett koncertjéből készült. A koncertfilmet, a MEZZO TV külön engedélyével, mintegy 220 ezer magyar néző is megtekintette az interneten, mielőtt a legjelentősebb nemzetközi zenei TV, a MEZZO TV műsorára tűzte.

A film producerei Szabó Stein Imre, Dr. Edvi Péter és Keller Annie voltak.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!