Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kecskés D. Balázs a STUDIO5 zeneszerzőcsoport tagja lett

Kecskés D. Balázs a STUDIO5 zeneszerzőcsoport tagja lett

Kecskés D. Balázs Junior Prima díjas zeneszerzőt a STUDIO5 Kortárszenei Műhely tagjává választották.

- hirdetés -

Kecskés D. Balázs zenéjét érzelmi mélység és intellektuális gazdagság egyszerre jellemzi. Kompozíciói „finom színekkel papírra vetett, gondosan kihallgatott művek” – írta róla a laudációjában Hollós Máté.

- hirdetés -

Kecskés D. Balázs aktívan foglalkozik zenetudományi kutatásokkal is: írásaiban a popzene és a nyugati klasszikus hagyomány kapcsolatát, valamint a klasszikus tradíció dinamikus természetét vizsgálja. Számos kiemelkedő díj és elismerés birtokosa, a Zeneakadémia zeneszerzés tanszékének oktatója.

Ide kapcsolódik:
Kecskés D. Balázs: „Egy díj összegzése az addigi munkának”

A STUDIO5 alkotói csoport öt fiatal zeneszerzőből áll – Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Szentpáli Roland és Virágh András Gábor –, akik bár különbözően gondolkodnak a világról és más-más zenei nyelveken komponálnak, alapvető szerzői értékeik mentén mégis összetartoznak. Mentesek a stiláris előítéletektől, számos zenei hatást szívesen használnak és integrálnak, mindezt a lehető legmagasabb művészi színvonalon teszik.

Céljuk, hogy az európai zenei tradícióból kiindulva új, kortárszenei hangversenyeket hozzanak létre, melyek mindig valamilyen téma köré csoportosulnak. Ezek a tematikus koncertek magas művészi színvonalon képeznek hidat tradíció és innováció, patina és progresszió között.

A STUDIO5 továbbá arra is törekszik, hogy figyelmet fordítson a közönség fiatalabb rétegeinek, Y és Z generációjának koncertéletbe történő integrálására. Hisznek abban, hogy ezáltal tud felnőni egy olyan koncertlátogató és értő közönség, amely ismeri és szereti korának zenéjét, valamint örökösévé válik Ligeti György és Kurtág György nevével fémjelzett tradíciónak, mely Bartók Béla, Kodály Zoltán után nemzetközi szintre emelte a kortárs magyar komolyzenét.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!