Papageno Radio
Intermezzo Annecy-ban tartott mesterkurzust Eötvös Péter és Vajda Gergely

Annecy-ban tartott mesterkurzust Eötvös Péter és Vajda Gergely

Hosszútávú, több éves együttműködést indított el az Eötvös Péter Alapítvány és az Ars Nova Ensemble / European Creative Academy, melynek első közös programja az Annecy-ban, augusztus 16-20. között megrendezett kortárs zenei mesterkurzus volt fiatal karmesterek és zeneszerzők számára Eötvös Péter, Vajda Gergely és Claire-Mélanie Sinnhuber zeneszerző részvételével. A programban szerepelt Eötvös Péter Octet című darabja is.

Az együttműködés még 2019-ben kezdődött, amikor Vajda Gergely, az alapítvány programigazgatója vett részt az Annecy-ban rendezett fesztiválon és a kortárs zenei workshopokon, az alapítvány mentorált zeneszerzőjével, Alex Nante-val közösen, melyet akkor hangszeres szólista zenészek számára szerveztek.

2020-ban a COVID-19 járvány miatt a programok csak online valósulhattak meg: az egyik mentorált szerző Mikel Urquiza darabját rögzítette az akadémia.

A nemrég lezajlott egy hetes workshopon, mely nyilvános koncerttel zárult, Rémi Durupt és Jonas Bürgin mentorált karmesterek is részt vettek, számukra a mentorprogram részeként valósult meg a kurzus.

Eötvös Péter - forrás: Eötvös Alapítvány
Eötvös Péter – forrás: Ensemble Ars Nova

Az együttműködés következő állomása a 2022 januárjában a Budapest Music Centerben rendezendő kortárs zenei mesterkurzus, melyre Magnus Lindberg világhírű finn zeneszerző érkezik vendégprofesszorként Eötvös Péter meghívására, valamint közreműködik az Ars Nova Ensemble.

Összekapcsolja továbbá  az együttes és az alapítvány munkáját, hogy 2021-23 között Vajda Gergely az Ars Nova rezidens zeneszerzője is egyúttal.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!