Papageno Radio
Színház Egy Cserhalminak írt levél oldhatja meg Latinovits halálának rejtélyét

Egy Cserhalminak írt levél oldhatja meg Latinovits halálának rejtélyét

A színészlegenda, Latinovits Zoltán halálának körülményei évtizedek óta megoldatlan rejtélynek számítanak. Ennek megoldásához vihet közelebb Latinovits Cserhalmi Györgynek írt levele – melyről az Index számolt be a Blikkre hivatkozva.

Mint írják: „halálának napján a színészkirály elsétált a vasútállomásra testvére, Frenreisz Károly szerint egyértelműen azért, hogy egy vonat elé vesse magát, míg Baló Júlia szerint, aki az utolsó interjút készítette a depresszióval küzdő művésszel, Latinovits nem akart meghalni.”

A színész halála előtti napja kapcsán felidézik, hogy Latinovits Zoltán egy rádiófelvételen dolgozott, ahol elmondta Ady Endre: Két kuruc beszélget című versét. Aztán másnap már Balatonszemesről írt levelet Cserhalmi Györgynek.

Ide kapcsolódik:
„A Színészkirály” - 90 éve született Latinovits Zoltán

„A depresszió vagy vélt depresszió ellustított, teljesen elpuhított. Tegnap még fél napot ágyban töltöttem. Ma végre nekiláttam a jógázásnak, favágásnak. Ezért ma jobban érzem magam. Most már mindennap háromszor megcsinálom a gyakorlatokat…” – áll a levélben.

Ide kapcsolódik:
Kritikus hangú székfoglalóval lépett be Cserhalmi az MMA-ba

„A legendás színész a legvégsőkig küzdött depressziójával, így a mai napig nem egyértelmű, hogy öngyilkosság vagy baleset okozta a tragédiáját” – állapítja meg a lap.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!