Papageno Radio
Film Jankovics Marcell Toldi-sorozatát vasárnaponként vetítik

Jankovics Marcell Toldi-sorozatát vasárnaponként vetítik

Jankovics Marcell utolsó rendezése Arany János elbeszélő költeményének rajzfilmes adaptációja. A 13 részes sorozatot a Duna Televízió vetíti szeptember 19-től. 

Toldi Miklós legendás történetét animációs sorozat formájában keltette életre a Kecskemétfilm Kft. műhelyében Jankovics Marcell rendezésében. A 12+1 részes produkció, amely egyedi, kézzel rajzolt technikával készült Jankovics Marcell utolsó rendezése. A rajzfilmet a Duna Televízió vetíti szeptember 19-től vasárnaponként 19:40-kor.

„Az eredeti Toldi-történetet mindenki ismeri, közös kincsünk. Jankovics Marcell olyan mély művészi alázattal fogta meg a költeményt, hogy megmaradt a kulturális értéke és a mai generációk számára is fogyasztható, közelhozott feldolgozást láthatunk az eredeti Arany-szövegekkel. Az animációs sorozat ezáltal hidat tud képezni a nemzedékek között” – összegezte a Toldi-adaptáció jelentőségét Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Mondj verset a nagyival! címmel szavalópályázatot hirdet a Toldi-premier alkalmából. A pályázatra unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában. Az Arany-költemény egy szabadon választott részletének szavalásával értékes Toldi-ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, valamint esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek.

Toldi rajzfilm plakát - forrás: port.hu
Toldi rajzfilm plakát – forrás: port.hu

Arany János elbeszélő költeményének közös szavalása lehetőséget kínál az együtt tanulásra, a hasznos időtöltésre és a maradandó élményszerzésre. A felhívás részletei megtalálhatók ide kattintva, ahol a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket. Szeptember 19-től induló Toldi animációs sorozatban az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg.

A pályázati felhívás részleteiért kattints ide!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!